15.12.2014. Konferencija EU za mlade

U petak, 12. prosinca 2014. godine održana je konferencija EU za mlade u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kojoj je prisustovao i Europe Direct Sisak.

Cilj konferencije je bio infomirati mlade o mogućnostima koje im Europska unija osigurava kroz programe kao što su Erasmus+  i Garancija za mlade.

Sudionike su prvo pozdravili voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj, Branko Baričević, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić. Sva trojica su naglasila važnu ulogu koju mladi imaju za budućnost Europske unije, ali i razvoj Republike Hrvatske te istaknuli važnost njihovog sudjelovanja u različitim programima obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja, kao i korištenja sredstava europskih fondova.

U sklopu konferencije su kroz tri panel rasprave, "Mogućnosti obrazovanja, stažiranja i volontiranja iz EU fondova", "Mogućnosti za zapošljavanje iz EU fondova" i "Mogućnosti za mlade poduzetnike" predstavljeni programi Erasmus+Garancija za mlade i Erasmus za poduzetnike. Uz relevantne informacija o procesima prijave i mogućnostima koje programi obuhvaćaju, paneli su obuhvaćali i poučna te zabavna iskustva mladih koji su sudjelovali upravo u tim programima. 

Kroz konferenciju potaknuo se i dijalog između mladih i institucija zaduženih za provođenje ovih programa. Tako je tijekom konferencija postavljeno mnogo važnih pitanja koja se tiču obrazovanja i zapošljavanja mladih, a unutar kojih možemo izdvojiti pitanje vrednovanja rada na studentske ugovore i volontiranja. 

Fotografija preuzeta Facebook stranice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas