26.12.2014. Godišnji sastanak predstavnika mreže centara Europe Direct

U srijedu, 17. prosinca održan je godišnji sastanak predstavnika mreže centara Europe Direct, Europskih dokumentacijskih centara i drugih mreža EU. Na sastanku je sudjelovala i predstavnica informacijskog centra Europe Direct Sisak Ana Lovreković.

Sastanak je započeo uvodnim govorima gospođe Andree Horvat Kramarić, voditeljice Odjela za komunikacije, partnerstva i mreže Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i gospođe Mirelle Rašić, voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize. Nastavljeno je s predstavljanjem djelovanja centara Europe Direct i drugih mreža EU, radionicom komunikacijskih vještina i diskusijom o godišnjem planu djelovanja za 2015. godinu.

Sudionicima je predstavljeno djelovanje informacijskog centra Europe Direct Murska Sobota iz Slovenije tijekom čega je njegov voditelj gospodin Dejan Bogdan iznio svoja iskustva, ali i osvrnuo se na probleme s kojima se susretao i time sudionicima dao korisne smjernice za daljnji rad. 

Na sastanku su predstavljene i druge mreže EU koje Europe Direct centrima predstavljaju važan izvor informacija, ali i suradnje - SOLVIT, EURES, Europski potrošački centar, Europska poduzetnička mreža i Centar unutarnjeg tržišta EU. 

Uslijedila je radionica komunikacijskih vještina pod voditeljstvom savjetnika za komunikaciju iz tvrtke TBWA iz Zagreba Igora Križevana koja je obuhvatila teorijski i praktični dio. Praktični dio je naročito pogodovao daljnjem međusobnom povezivanju sudionika.

Sam kraj sastanka bio je usmjeren ka raspravljanju o Godišnjem planu djelovanja informacijskih centara Europe Direct 2015., a gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije iznio je niz planova i smjernica Europske unije za iduću godine čime je Europe Direct centrima još jednom naznačen smjer djelovanja u budućnosti.

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas