09.01.2015. Euroscola za škole s područja Sisačko-moslavačke županije

Europski parlament, Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj poziva srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije na prednatjecanje za sudjelovanje u programu Europskog parlamenta EUROSCOLA.

Euroscola je redovni godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola na praktične načine uče o europskim pitanjima. Učenici iz država članica EU predstavljaju svoje škole na natjecanju u vlastitoj zemlji, a učenici škola najuspješnijih na nacionalnom natjecanju odlaze u Strasbourg i na jedan dan postaju zastupnici u Europskom parlamentu. O programu Euroscola možete više saznati na: http://bit.ly/1vQfx4Y.

Prijave za sudjelovanje u prednatjecanju zaprimaju se do 16. siječnja 2015. godine na e-mail EPZagreb@ep.europa.eu. Škole mogu registrirati učeničke ekipe u dobi od 16 do 18 godina. 

Prednatjecanje će se održati 30. siječnja u Sisku u kojem će sudjelovati timovi od 5 učenika iz svake od prijavljenih škola, a učenici se moraju aktivno služiti engleskim, njemačkim ili francuskim jezikom. Europski parlament, Ured za informiranje u RH pokrit će putne troškove za one škole koje će sudjelovati u prednatjecanju, a sjedište im je van Siska. Sudionicima prednatjecanja pripremni će materijali biti dostavljeni do 19. siječnja. 

Srednje škole s područja SMŽ čiji timovi od 5 učenika na prednatjecanju ostvare najbolje rezultate, svojim pobjedama osigurat će kvotu za sudjelovanje u programu Euroscola za 24 učenika i 2 profesora iz svojih škola u prvoj polovici 2015. godine prema rasporedu koji će biti objavljen naknadno. 

Troškove putovanja do Strasbourga  te troškove hrane i smještaja za svih 26 sudionika do unaprijed predviđenog iznosa, a sukladno pravilima koja podrazumijeva program Euroscol, snosit će Europski parlament, Ured za informiranje u RH. 

O prijavi na prednatjecanje više na: http://bit.ly/1BNXGgr.

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas