22.01.2015. ONE-ov program mladih veleposlanika

Mladi predstavljaju jedan od glavnih čimbenika Europske godine razvoja 2015. godine. Kroz ONE-ov (Organizacija za zalaganje za razvoj i njegovo promicanje program mladih veleposlanika, mladi će imati još jednu mogućnost aktivno se uključiti se u provođenje njezinih ciljeva i promoviranje razvojnog programa za razdoblje nakon 2015. godine.

Povjerenik Europske unije za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica sastat će se danas u Bruxellesu s 40 mladih s područja čitave EU kako bi se pokrenuo program mladih veleposlanika. U okviru ovog sastanka mladi između 18 i 32 godine će s povjerenikom raspravljati o postojećim planovima za Europsku godinu razvoja i razvojni program za razdoblje nakon 2015. godine, kao i načinima na koje se mladi mogu uključiti na lokalnoj razini. 

U okviru ONE-ovog programa će skoro 200 mladih aktivista iz Belgije, Nizozemske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Italije, Irske i Njemačke postat će mladi veleposlanici koji će pomagati u određivanju novih razvojnih ciljeva, a naročito će aktivno sudjelovati u najvažnijim događanjima kao što su Konferencija o financiranju razvoja u srpnju i Opće skupštine UN-a u rujnu. 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas