28.01.2015. U potrazi ste za zaposlenjem u EU28? EURES je odgovor!

EURES – Europska služba za zapošljavanje predstavlja mrežu suradnika osnovanu kako bi se postiglo olakšano kretanje radnika unutar Europskog gospodarskog prostora te Švicarske. Partnersku mrežu čine javne službe za zapošljavanje, sindikati i udruženja poslodavaca, a njome koordinira Europska komisija. 

EURES je usmjeren prema informiranju, usmjeravanju i pružanju savjeta potencijalno pokretljivim radnicima glede mogućnosti zapošljavanja, kao i o uvjetima života i rada u Europskom gospodarskom prostoru; pomaganju poslodavcima koji žele zaposliti radnike iz drugih država te pružanju savjeta i usmjeravanju radnicima i poslodavcima u prekograničnim područjima.

Mrežu savjetnika čine stručnjaci koji su razvili specijalizirana znanja u praktičnim, pravnim i administrativnim pitanjima koja su vezana uz pokretljivost na nacionalnoj i prekograničnoj razini, a rade u okviru javnih službi za zapošljavanje svake države članice Europske unije ili unutar drugih partnerskih organizacija u EURES-ovoj mreži. 

U Republici Hrvatskoj trenutačno djeluje 9 savjetnika pri uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - u Splitu, Kaštel Gomilici, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu. 

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas