02.02.2015. Europski poduzetnički centar Hrvatska

 

Unutarnje tržište Europske unije predstavlja razne mogućnosti za svoje građane i poduzetnike, a bi iskoristili postojeći potencijal trebaju se pravovremeno informirati i kontaktirati određena nadležna tijela, a pri čemu je moguće susreti se s različitim preprekama.

Pri Ministarstvu gospodarstva RH djeluje više EU kontaktnih točaka i alata koji omogućuju jednostavan i besplatan pristup ključnim informacijama o pravima i mogućnostima na unutarnjem tržištu EU. Postojeće EU kontaktne točke objedninjenje su unutar Centra unutarnjeg tržišta EU

Europski potrošački centar Hrvatska vam pruža informacije i savjete o prekograničnoj kupovini, kao i pomoć u rješavanju prekograničnih pritužbi i sporova na području Europske unije, uključujući Norvešku i Island.

Europski potrošački centar Hrvatska zadužen je i za pružanje:

  • savjeta o potrošačkim pravima kada putujete ili kupujete u Europskoj uniji, Noreveškoj ili Islandu
  • savjeta o potrošačkim pravima u  slučaju prekogranične pritužbe na trgovca sa sjedištem u drugoj državi članici Europske unije, Norveškoj ili Islandu
  • savjeta o potrošačkim pravima u Europskoj uniji, Norveškoj ili Islandu
  • pomoći u rješavanju vaše pritužbe
  • savjeta  o budućim koracima ako sporazumno rješenje nije moguće (izvansudske nagodbe ili druge odgovarajuće radnje)
  • savjeta kome uputiti žalbu, ako je vaš slučaj izvan nadležnosti Europskog potrošačkog centra.

Europski potrošački centar Hrvatska radi pri Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske na adresi Ulica grada Vukovara 278, Zagreb, a kontakt osoba je gospođa Danijela Marković Krstić. Radno vrijeme za stranke je od 9:00 do 15:00 sati, a kontaktni telefon je 072 414 414.

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas