06.02.2015. Susreti građana Sisačko-moslavačke županije s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

U svibnju 2014. godine održani su izbori za Europski parlament, jedino izravno birano tijelo Europske unije. Izabrano je 751 zastupnik i zastupnica koji su organizirani i povezani u 7 Klubova zastupnika: Klub zastupnika Europske pučke stranke (kršćanski demokrati), KZ Progresivnog saveza socijalista i demokrata u EP, Europski konzervativci i reformisti, Savez liberala i demokrata. Europska ujedinjena ljevica- Nordijska zelena ljevica, Zeleni/Europski slobodni savez, KZ Europe slobode i demokracije. 

Građani Republike Hrvatske izabrali su 11 zastupnika i zastupnica koji sudjeluju u sazivu Europskog parlamenta od 2014. do 2019. godine. To su Biljana Borzan, Ivan Jakovčić, Ivana Maletić, Marijana Petir, Tonino Picula, Andrej Plenković, Jozo Radoš, Ivo Davor Stier, Davor Škrelc, Dubravka Šuica i Ruža Tomašić. 

Europe Direct Sisak će tijekom 2015. godine organizirati susrete građana Sisačko-moslavačke županije s hrvatskim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu. Cilj ove vrste događanja je omogućiti građanima neposredno informiranje o mogućnostima razvoja lokalne i regionalne zajednice u okvirima Europske unije. Kroz uspostavu građanskog dijaloga sa zastupnicama i zastupnicima nastojat ćemo postići obostranu komunikaciju te informirati i educirati o Europskom parlamentu, njegovoj ulozi u donošenju odluka na razini Europske unije i utjecaju na život europskih građana.

Gošća prvog susreta bit će gospođa Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za pravu žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Itraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran. 

Susret će se održati 13. veljače 2015. godine u 11:00 sati u prostoru Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA (Rimska 28, Sisak).

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se zaključno do 10. veljače 2015. godine do 12:00 sati na adresu elektroničke pošte edicsisak@simora.hr, broj telefona 044/ 544 204 ili broj faksa 044/544 206.

Photo credit: ¬© European Union 2015 - source:EP

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas