12.02.2015. Predstavništvo Europske komisije obilježava Tjedan hrvatskog jezika

Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se 21. veljače. Ovaj dan proglasio je UNESCO 1999. godine kako bi istaknuo ulogu materinskoh jezika u razvoju komunikacijskih vještina i oblikovanja svijesti i kreativnosti. 

Povodom obilježavanja ovog datuma, Predstavništvo Europske komisije će u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje organizirati bogat i raznolik program koji će obilježiti internetski razgovor uživo s ravnateljem Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Željkom Jozićem. live chat održat će se 20. veljače od 15:00 do 16:00 na Facebook stranici Predstavništva EK.

Program događanja

  • od 16. do 20. veljače svaki dan novi popularno-znanstveni članak o hrvatskom jeziku preuzet iz institutskog časopisa “Hrvatski jezik”

  • 20. veljače – središnje događanje: live chat s ravnateljem Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Željkom Jozićem! Pridružite nam se u 15 sati na našoj Facebook-stranici i saznajte sve što vas zanima o hrvatskom jeziku!

  • 21. veljače: izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri – tri sretna sudionika live chata Institut nagrađuje svojim izdanjima. Možete osvojiti „Hrvatski pravopis“prvo godište časopisa „Hrvatski jezik“ ili pak knjigu „Početno pisanje na hrvatskom jeziku“!

  • 25. veljače: predavanje u Predstavništvu Europske komisije

 

Izvor: http://ec.europa.eu/croatia/events/20150209_hr.htm 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas