16.02.2015. Održan susret građanki i građana Sisačko-moslavačke županije s europarlamentarkom Marijanom Petir


 

U petak, 13. veljače održan je prvi susret građana i građanki Sisačko-moslavačke županije s hrvatskim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu u organizaciji informacijskog centra Europe Direct Sisak. Gošća prvog susreta bila je Marijana Petir.

 

Marijana Petir zastupnica je u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Izraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.

 

U susretu je sudjelovalo tridesetak građanki i građana Sisačko-moslavačke županije, kao i zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević.

 

Zastupnica Petir okupljenima je ukratko predstavila način rada Europskog parlamenta i svoje dosadašnje djelovanje, upoznavši okupljene s konkretnim rezultatima njezinog rada, kao što je promjena kriterija koji su štetili Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju, a vezani uz subvencije za zdrave obroke u školama.  Naglasila je važnost iskorištavanja sredstava fondova Europske unije. Nakon uvoda, uslijedio je razgovor s prisutnima koji su imali niz pitanja vezana uz različite aspekte razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini, ali i uz položaj Republike Hrvatske u okviru Europske unije.

 

Velik broj postavljenih pitanja bio je usmjeren prema položaju poljoprivrednika i mogućnostima za razvoj ove grane, sukladno aktualnim natječajima unutar Programa ruralnog razvoja 2014-2020. Razgovaralo se i o brojnim drugim temama, kao što su zaštita okoliša, socijalno poduzetništvo, mogućnostima stažiranja u Europskom parlamentu i drugim institucijama EU, razini informiranosti hrvatskog građanstva o pravima i mogućnostima koje ostvaruju kao europske građanke i građani te brojnim drugima.

 

Nakon dinamične rasprave u koju se uključila većina okupljenih, zastupnica Petir pozvala je okupljene da se u potrazi za informacijama i odgovorima na svoja pitanja obrate njezinim regionalnim uredima koji djeluju na području Republike Hrvatske ili izravno njoj.

 

O susretu je pisano i u medijima na području Sisačko-moslavačke županije:

Sisačko-moslavačka županija 

Quirinus portal

Portal 53

 

 
EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas