19.02.2015. Kompasito - priručnik Vijeća Europe o odgoju i obrazovanju djece

U Kući Europe u Zagrebu održano je 17. veljače predstavljanje KOMPASITA, priručnika Vijeća Europe o odgoju i obrazovanju djece za ljudska prava u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Slavonski Broda, a u suradnji s  Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, Vijećem Europe i Agencijom za odgoj i obrazovanje

Zahvaljujući Europskom domu Slavonski Brod objavljeno je hrvatsko izdanje Kompasita u okviru projekta "Gradimo zajednice - prijatelje djece" financiranog sredstvima EU. 

Kompasito je priručnik namijenjen odgojiteljima, učiteljima, roditeljima, organizacijama civilnog društva, a nudi aktivnosti i metode za upoznavanje djece s ljudskim pravima na kreativan i primamljiv način. Kompasito je nastao prema Programu odgoja i obrazovanja mladih za ljudskih prava u sklopu projekta Vijeća Europe "Izgradnja Europeza djecu i s djecom" koji je usmjeren prema poštivanju dječjeg dostojanstva diljem Europe: promicanje dječjih prava i iskorjenjivanje nasilja nad djecom. 

Priručnik se temelji na obrazovnim aktivnostima osmišljenima za djecu koje polaze od 13 odabranih tema: građanstvo, demokracija, diskriminacija, obrazovanje i slobodno vrijeme, okoliš, obitelj i alternativna skrob, rodna ravnopravnost, zdravlje i socijalna skrb, mediji i internet, sudjelovanje, mir, siromaštvo i socijalna isključenost te nasilje. Slijedi neformalne odgojnoobrazovne metode, stavljajući u prvi plan aktivno sudjelovanje i osobna iskustva djece te njeguje interkulturalni i participacijski pristup .

Kompasito na hrvatskom jeziku dostupan je ovdje

 

Izvor slike: Europe Direct Slavonski Brod

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas