12.03.2015. Sastanak predstavnika informacijskih centara Europe Direct u Hrvatskoj

U Hrvatskoj trenutačno djeluje 13 informacijskih centara mreže Europe Direct: Europe Direct ČakovecEurope Direct DubrovnikEurope Direct KarlovacEurope Direct Nova Gradiška, Europe Direct OsijekEurope Direct PulaEurope Direct SisakEurope Direct Slavonski BrodEurope Direct SplitEurope Direct Šibenik, Europe Direct VinkovciEurope Direct Virovitica i Europe Direct Zadar.

U utorak, 10. ožujka 2015. godine održan je Zagrebu sastanak predstavnika informacijskih centara u Kući Europe. 

Sastanak je započela gospođa Vedrana Ligutić, suradnica za informiranje i komunikacije Predstavništva Europske komisije. Predstavila je nove karakteristike sustava izvještavanja putem on-line alata. U interakciji s predstavnicima EDIC-a istaknuti su  problemi s kojima se susreću predstavnici prilikom pripreme i izrade mjesečnih i završnih izvješća te se razgovaralo o njihovim potencijalnim rješenjima. Gospođa Ligutić najavila je sudionicima predstojeća događanja i planove za 2015. godinu.

Gospođa Ksenija Škreblin i gospođa Đana Petračija, suradnice za informiranje i komunikacije Predstavništva Europske komisije održale su kratka predavanja o vođenju društvenih mreža i naručivanju publikacija putem EU bookshopa

Sudionicima se obratio i gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva EK koji je govorio o najnovijim vijestima iz Bruxellesa.

Predstavnice Europe Direct Dubrovnik, Ariana Kremenjaš Dančić i Katarina Mikjel predstavile su rad svog informacijskog centra te izvijestile sudionike o načinu na koji ostvaruju suradnju s dionicima na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini., ali i s drugim EDIC-ima na području Europske unije. 

Predstavnici onih informacijskih centara koji su sudjelovali na edukaciji u Bruxellesu 5. ožujka 2015. godine prenijeli su sudionicima svoja iskustva s radionica, dok je predstavnik EDIC-a Šibenik, ujedno i član radne skupine koja priprema dokument o radnim odnosima predstavnika Europske komisije opisao dosadašnji rad radne skupine i pozvao predstavnike da se uključe u predviđene korake poput ispunjavanja upitnika. 

 

Izvor fotografije: Europe Direct Karlovac

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas