13.03.2015. U potrazi za poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA partner je na projektu Menadžeri poslovnog razvoja čiji je nositelj Grad Požega, a drugi partner je Grad Velika Gorica. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II." Ukupna vrijednost projekta je 240.471,48 eura. 

Cilj projekta jest doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, poboljšanjem postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih osoba te stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje. Ciljnu skupinu projekta činit će 30 mladih, dugotrajno nezaposlenih, visokoobrazovanih osoba i 20 lokalnih poduzetnika, koja će se ostvariti u Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji. Projekt je usko vezan uz razvoj poduzetništva gdje bi korist trebali imati nezaposlene osobe i sami poduzetnici. Predviđa obučavanje 30 dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih mladih koji su prijavljeni kao nezaposleni na Zavodu za zapošljavanje duže  od 6 mjeseci za menadžere poslovnog razvoja. Program edukacije predviđen ovim projektom obuhvaća 120 sati teorijske edukacije koju će provesti stručni predavači i 120 sati praktične edukacije u poduzećima. 

Navedeni ciljevi će se ostvariti kroz slijedeće projektne aktivnosti:

  • Provođenje aktivnosti  povezanih sa uspostavom edukacijskog programa za menadžere poslovnog   razvoja

  • Obrazovanje mladih, dugotrajno nezaposlenih osoba za menadžere poslovnog razvoja

  • Izrada i provođenje programa stručne prakse za menadžere poslovnog razvoja

  • Osnivanje Ureda za razvoj poslovanja  u Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji

  • Motivacija lokalnih poduzetnika za zapošljavanje ciljne skupine

U cilju uspješne provedbe projekta mole se pdouzetnici s područja Sisačko-moslavačke županije da se uključe u projekt na način da omoguće obavljanje praktične edukacije u svom poduzeću u trajanju od 120 sati.

Prijaviti se mogu na linku: 

https://docs.google.com/forms/d/1r8u5ky2osmmWwqIl3C0rr_CJLjvcQPYh5wxdCnimeaQ/viewform

 

O projektu možete više saznati na internetskim stranicama Menadžeri poslovnog razvoja - obučavanje mladih za samozapošljavanje i poduzetništvo

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas