17.03.2015. Sastanak partnera projekta „AGE is EFFECTIVE"

Partneri u projektu „AGE is EFFECTIVE – development and implementation of innovative methodology for human resource development and strengthening the employment of elderly persons/i STAROST je UČINKOVITA - razvoj i implementacija inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa i jačanje zapošljavanja starijih osoba“ sastali su se 13. ožujka u Sisku te iskazali zadovoljstvo zbog suradnje na projektu koji će pridonijeti jačanju kompetencija zaposlenih osoba starije dobi te otvaranju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba starijih od 50 godina.

Projekt kojemu je nositelj Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA  Maribor, Republika Slovenija, a partneri su Razvojna agencija SIMORA, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak i Ekonomski institut Maribor, Republika Slovenija vrijednosti je 189.704,30 eura financiranih sredstvima Europske unije.

Budući da je nezaposlenost u Sisačko-moslavačkoj županiji vrlo velika i iznosi 34 %, a velik broj nezaposlenih osoba iza sebe ima 20 do 40 godina radnog staža, od projektnih se aktivnosti očekuje da omoguće povećanje zapošljavanja osoba koje se na tržištu rada nalaze u vrlo nepovoljnom položaju. Isto tako, velika se očekivanja polažu i u stjecanje novih znanja potrebnih za konkuriranje na tržištu rada.

Neke od aktivnosti u ovom projektu su:  razvoj programa osposobljavanja 20 osoba koje rade u poslovima upravljanja ljudskim resursima kako bi stekle kompetencije rada s populacijom radne snage starije životne dobi i razvoj programa osposobljavanja 40 zaposlenih i nezaposlenih osoba iznad 50 godina starosti kako bi se potaknulo njihovo zapošljavanje i daljnji razvoj karijere. 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas