25.01.2016. Najnoviji trendovi u zapošljavanju u EU-u pokazuju pozitivne pomake

Europska komisija u svom je Pregledu razvoja u zapošljavanju i socijalnoj politici u Europi za 2015.Language icon EN, između ostaloga, naglasila da je razina nezaposlenosti u EU-u i dalje visoka.

Iako poslodavci i dalje nailaze na teškoće u popunjavanju određenih radnih mjesta. U popunjavanju tih radnih mjesta ograničenja su ne samo stvarno neodgovarajuće stručne vještine, nego i činjenica da se ne mogu ponuditi privlačne plaće ili radni uvjeti, dobro osposobljavanje ili mogućnosti razvoja karijere.

Svake se godine daje pregled najnovijih trendova u zapošljavanju i socijalnoj politici te se razmatraju budući izazovi i mogući odgovori u okviru politika.

Iz ovogodišnjeg su vidljivi daljnji pozitivni pomaci u zapošljavanju i socijalnoj politici u EU-u. No unatoč nedavnim poboljšanjima, među državama članicama i dalje postoji izrazito velik raskorak glede gospodarskog rasta, zapošljavanja te drugih ključnih socijalnih i radnih pokazatelja.

Povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen izjavila je:

„Moramo zajamčiti svrhovitost svojih sustava radnog prava i socijalne zaštite u 21. stoljeću te podupirati poduzetništvo i inovacije. U tom će kontekstu europski stup socijalnih prava imati važnu ulogu.“

Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije i memorandumu

#ESDE2015

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas