03.02.2016. Europska komisija predlaže poboljšanje usluga mobilnog interneta s pomoću visokokvalitetnih radijskih frekvencija

U okviru strategije uspostave jedinstvenog digitalnog tržišta Europska komisija danas bi trebala donijeti prijedlog za usklađivanje uporabe pojasa od 700 MHz za mobilne usluge na razini EU-a, uz osiguravanje frekvencija za audiovizualni sektor. 

Prijedlog obuhvaća dva glavna elementa:

  • u pojasu 700 MHz: zajednički raspored za njegovo učinkovito stavljanje na raspolaganje za bežičnu širokopojasnu uporabu prema usklađenim tehničkim uvjetima i povezane koordinacijske mjere kojima se taj prijelaz podupire;
  • u pojasu ispod 700 MHz: dugoročni prioritet distribucije audiovizualnih medijskih usluga građanima, zajedno s fleksibilnim pristupom za uporabu spektra za različite razine korištenja digitalne zemaljske televizije (DTT) u državama članicama.

Današnjim prijedlogom olakšat će se razvoj inovativnih uređaja i usluga diljem EU-a i smanjiti njegovi troškovi: više nema potrebe za prebacivanjem između različitih pojaseva i prilagođavanjem različitim nacionalnim zahtjevima.

Dodatne informacije:

Priopćenje za medije: IP-16-207

Izvor: http://ec.europa.eu/croatia/news/2016/20160202a_hr.htm

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas