09.02.2016. Jeste li znali da je četvrtina korisnika interneta u EU-u doživjela sigurnosne probleme?

Dan sigurnijeg interneta 2016.

Eurostat je objavio podatke koji pokazuju da je 2015. četvrtina (25 posto) korisnika interneta u EU-u doživjela sigurnosne probleme, primjerice zarazu virusom, zlouporabu osobnih podataka i dječje pristupanje neprimjerenim web-stranicama.

Zbog zabrinutosti glede sigurnosti korisnici interneta nisu se bavili nekim aktivnostima na internetu: gotovo petinanjih nije kupovala na internetu ili nije obavljala bankovne transakcije.

Ti podaci potvrđuju da je povjerenje od ključne važnosti za stvaranje jedinstvenog digitalnog tržištaLanguage icon EN

EU je nedavno poduzeo važne mjere za jačanje pouzdanja u internetsko okruženje:

Inicijative kao što je Dan sigurnijeg interneta  Language icon EN (9. veljače) također imaju ključnu ulogu u promicanju sigurnijeg i odgovornijeg korištenja internetskih tehnologija i mobilnih telefona, osobito među djecom i mladima.

Ove će godine građani u više od stotinu zemalja u EU-u i širom svijeta obilježiti Dan sigurnijeg interneta uz temu„Dajte svoj doprinos boljem internetu“.

Događanje organizira sveeuropska mreža centara za sigurniji internet koje sufinancira EU.

EU putem svog Instrumenta za povezivanje Europe podupire i platformu Bolji internet za djecu Language icon EN. Tim se alatom korisnicima interneta omogućuje pristup brojnim informacijama, smjernicama i resursima za potpuno iskorištavanje svih potencijala koje internet nudi.

 

 

Izvor: http://ec.europa.eu/croatia/news/2016/20160209_hr.htm

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas