11.02.2016. Izbjeglička kriza: što čini Europska unija?

Nagli porast broja izbjeglica koji su napustivši svoje domove kako bi izbjegli nasilje potražili utočište u drugim zemljama, veliki je izazov za Europsku uniju. Uz Europski migracijski program, Komisija je predstavila sveobuhvatni pristup upravljanju migracijama i niz mjera, uključujući donošenje dvaju kriznih programa za premještanje 160 000 osoba kojima je nedvojbeno potrebna međunarodna međunarodna zaštita iz država članica s najvećim brojem izbjeglica u druge države članice EU-a te odobrenje Akcijskog plana Komisije o vraćanju. Stoga je Europska komisija predstavila daljnje konkretne korake za sljedećih šest mjeseci za rješavanje krize izbjeglica u rujnu.


Prevoditelji Glavne uprave za pismeno prevođenje pripremili su kratak rječnik najčešćih pojmovapdf(266 kB) koji se koriste u službenim dokumentima o upravljanju izbjegličkim i migracijskim tokovima.

Interaktivni rječnik terminologije za Europu - IATE

Agencija Europske unije za temeljna prava (FRA) objavljuje pregled trenutačnog stanja koji možete pratiti na tjednoj i mjesečnoj osnovi na web-mjestu.   

 

          Švedska pdfFinskapdf - Belgija pdf

Izvor

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas