23.09.2016. Održana Sisačka mobilnost

U sklopu obilježavanja Tjedna mobilnosti koji se svake godine održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu, sisački je EDIC organizirao događanje pod nazivom Sisačka mobilnost. 

Sisačka je mobilnost održana na gradskim ulicama kako bi se građani Siska rekreirali, zabavili, nešto naučili, ali i informirali o mogućnostima bavljenja sportom na području grada Siska. U svemu ovome pomogli su nam naši sportski gosti, plesni klubovi Bellus i TOP STEP iz Siska, a u šetnju dugu 90 minuta poveo nas je vodič Turističke zajednice Grada Siska s kojim smo otplovili vremenom i prostorom. 

Plesali su se jive, samba, cha cha, salsa i uvijek rado viđena zumba, a duga šetnja Siskom kraćena je zanimljivim štiklecima iz povijesti grada. O tome kako je nastao, o povijesti dugoj dvije tisuće godina i stanovnicima koji su zadužili ovaj grad, prisutnima je govorio Zvonimir Rajković iz Turističke zajednice grada Siska. 

Budući da je briga o tijelu i iznutra i izvana, prisutni su se okrijepili prirodnim voćnim sokovima iz domaćega uzgoja pa smo topli kasnoljetni dan uspjeli i zasladiti tekućim darovima lokalne trgovine Pun ceker. 

Ponosni smo što smo ovim događanjem povezali sugrađane svih dobnih skupina, pokazali što naš grad ima, daje i može, a kako nas je i vrijeme dobro služilo, imali smo priliku uživati u kretanju! 

Galerija fotografija ovdje. 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas