21.11.2016. Završena edukacija mladih o socijalnom poduzetništvu

Prošli je tjedan četvero Siščana sudjelovalo na treningu za trenere u socijalnom poduzetništvu, a sve što su naučili moći će primijeniti na edukacijama kroz koje će se mlade ljude potaknuti na preuzimanje aktivne uloge u planiranju vlastita profesionalnog razvoja.

Međunarodni trening za trenere u socijalnom poduzetništvu održan je u albanskom Draču, a završetak istoga omogućio je daljnji rad s mladima kako bi ih se potaknulo na aktivno uključivanje u planiranje profesionalnog života, ali i u uključivanje u rad zajednice. 

Na edukaciji koja je dio europskog projekta "RAISE: Davanje prednosti mladima kroz inovacije i socijalno poduzetništvo", a na kojoj je Agencija lokalne demokracije Sisak partner, sudjelovalo je bilo 32 polaznika iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Rumunjske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke

Osnovni cilj projekta je povećanje zapošljivosti i kompetencija mladih ljudi u organizacijama partnerima kroz rad mladih i neformalne metode učenja. Polaznici su naučili kako ideju pretvoriti u akciju, kako biti kreativan, inovativan i kako riskirati, planirati i upravljati socijalnim projektima. Isto tako, naučili su i kako biti dobar trener i prenijeti svoja znanja drugima. 

 

Aktivnosti projekta RAISE financira Europska unija kroz program Erasmus Plus.

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas