25.01.2017. Ujedinjeni u različitosti - Europa na stolu

Europska raznolikost očituje se u svim segmentima života pa tako i u krajolicima i klimatskim uvjetima. Zahvaljujući tome, u svakom godišnjem dobu uspijeva različito povrće na različitim krajevima našega kontinenta. Recimo, na južnoj obali Portugala temperature su blage, a tlo pjeskovito pa je slatki krumpir iz Aljezura slađi i ukusniji od ostalih dok se Austrijanci diče marchfeldskim šparogama koje ondje tako dobro uspijevaju baš zahvaljujući rastresitom austrijskom tlu i 220 000 sunčanih sati.

Nije tajna da Mađari vole ljuto, a poseban okus njihovim jelima daje začinska ljuta paprika szentesi, koju osušenu i mljevenu dodaju jelima kako bi dobili okus poznatog mađarskog gulaša. Uz ljutu papriku, u Mađarskoj se uzgaja i hren hajdusagi, nadaleko poznat po svom oštrom okusu. 

Kanarski nam otoci daju posebno slatke banane, intenzivnog okusa koji je takav zbog visokog udjela vode, ali i duljeg dozrijevanja na osunčanim stablima. Ovim štiklecima valja dodati i neretvansko zlato, naše slatke neretvanske mandarine! Plodna dolina Neretve bogato nas nagrađuje slatkim mandarinama i mirisnim narančama.

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas