28.03.2017. Pravo bogatstvo u životu su...

Svatko na život gleda na svoj način, ali u današnjem vremenu u kojemu su putovanja jednostavnija i jeftinija nego prije, a mijenjanje mjesta života i rada sasvim normalna stvar, možemo se usuditi reći kako je poznavanje jezika doista ono pravo bogatstvo koje nam u životu nitko ne može oduzeti. 

Danas većina ljudi služi engleskim jezikom, što zbog medija koji nas svakodnevno stavljaju u englesko govorno okruženje, a što zbog poslova koji su vezani uz isti jezik, no valja znati kako je veliko tržište rada i na njemačkom govornom području. Poznavatelji više stranih jezika imaju bolje mogućnosti za školovanje i zapošljavanje vani, ali i kod kuće. U vrijeme dostupnosti informacija na stranim jezicima, prava je šteta ne znati ih! :)

Europska unija ima dvadeset i četiri službena jezika: engleski, francuski, njemački, bugarski, češki, danski, estonski, finski, grčki, hrvatski, latvijski, irski, mađarski, litavski, malteški, nizozemski, portugalski, talijanski, rumunjski, slovenski, slovački, švedski i španjolski. Na samome početku, 1958. godine, službeni su jezici bili jezici zemalja osnivačica, Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Luksemburga i Nizozemske, a proširenjem velike europske obitelji u zajednicu su ulazili i novi jezici. 

Često nas korisnici pitaju kako to da je manje službenih jezika nego što je zemalja članica. Odgovor je jednostavan! Nekim je članicama, poput Austrije i Njemačke, jezik zajednički. U ovome je slučaju to njemački jezik! :) 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas