31.05.2017. Ideje iz Europe

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator, u listopadu 2017. organizira nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“.

Riječ je o natjecanju koje je pokrenula Kraljevine Nizozemska 2015. godine, pod nazivom „TEDx Binnenhof Made in Europe“, kako bi se svijetu predstavila snaga poduzetničkog duha Europljana. Zbog velikog interesa i uspjeha koje je polučilo prvo natjecanje, Europska komisija je promijenila naziv u „Ideje iz Europe“ te će i dalje davati snažnu podršku natjecanju. Natjecanje služi kao globalna platforma koja poduzetnicima pruža priliku za promidžbu i vidljivost inovativnih ideja kojima se rješavaju globalni izazovi (zagađenje, klimatske promjene, gubitak bioraznolikosti, porast siromaštva, nestašica hrane i pitke vode, izazovi u sektoru zdravstva, energije, gospodarenja otpadom i sl.).

Natjecanje „Ideje iz Europe“ je zamišljeno kao inicijativa privatno-javnog partnerstva, usmjerenog na poboljšanje poduzetničkog okruženja i predstavljanje poduzetnika koji imaju „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti“. Ono je  prostor spajanja poduzetnika s relevantnim predstavnicima gospodarstva, investitora i institucija iz cijele Europe u svrhu olakšavanja realizacije predstavljenih poslovnih ideja i skaliranja istih.

Natjecanje se odvija na način da svaka zemlja članica EU izabire svoga predstavnika, izabrani predstavnici sudjeluju u polufinalnom natjecanju, dok se najbolji plasiraju u finale.

 

Raspored natjecanja za 2017./2018. godinu:

  • Nacionalno natjecanje: u listopadu 2017. godine (Zagreb)
  • Polufinale: u listopadu 2017. godine, u Tallinnu (Estonija)
  • Finale: u ožujku 2018. godine  u Den Hagu (Nizozemska).

Cilj nacionalnog natjecanja je uključiti poduzetnike s područja čitave Republike Hrvatske. Sukoordinator ove inicijative je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO.

Više o svemu pročitajte ovdje. 

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas