25.09.2017. Frizbi u Sisku

Ultimate frizbi je dinamičan nekontaktni timski sport u kojemu su važni i sportsko nadmetanje i način na koji se dolazi do pobjede, a samo je jedna od varijacija igara s frizbijem koji se prvi put igrao 1968. godine u Maplewoodu. U ovoj varijaciji cilj igre je uhvatiti disk u protivničkoj gol zoni. S diskom se ne smije trčati i mora ga se proslijediti suigraču u roku od deset sekundi. U slučaju netočnog dodavanja, obrana preuzima diske i postaje napad. U netočno dodavanje ubrajaju se padanje diska na pod, izlazak izvan granica terena, presretanje od strane igrača suprotne momčadi. 

Sudaca na terenu nema, a igra se sa 7x7 igrača na otvorenom, odnosno 5 na 5 u dvorani. Pobjednik se određuje prema vremenu ili broju pogodaka, ovisno o tome kako su igrači dogovorili prije početka utakmice. Veličina terena određuje se prema broju igrača, a ultimate frizbi igra se na igralištu dimenzija 37x64 m, s dvije gol zone duboke 18 m. 

Kako bismo potaknuli ljude na bavljenje sportom, razvelilili ih i zabavili, a pritom i promovirali Europski tjedan sporta, u četvrtak 28. rujna ćemo se okupiti u sisačkoj pješačkoj zoni, kod Borova i igrati frizbi, od 10 do 13 sati. Za sve sudionike osigurali smo frizbije s EDIC logom koje će kao uspomenu ponijeti svojim domovima! 

Zainteresirani igrači mogu se najaviti telefonom na 044 544 204 ili elektroničkom poštom na edicsisak@simora.hr. Dobrodošli su igrači od 2 do 202 godine starosti, judi, zviri i beštimje! :)

 

 

EDIC SISAK
+385 44 544 204
edicsisak@simora.hr
EUROPE DIRECT Informacijski centar Rimska bb Sisak 44000 Lokacija na karti
Radno vrijeme EDIC Sisak za korisnike ponedjeljak – petak
9.00 – 13.00 sati
Kontaktirajte nas